Biztosan vannak a kedves olvasók közül olyanok, akik egy számítógépen osztoznak valakivel: feleség, barátnő, testvér, stb, viszont vannak olyan fájlok, amiket a gépen szeretnél tárolni, de nem akarod, hogy bárki hozzáférhessen rajtad kívül. Talán azt gondolod, hogy a most következő leíráshoz valami nagy biztonsági cég szoftverét fogjuk letölteni vagy lekalózkodni, de nem. Csak a 7-zipre vagy a WinRAR-ra lesz szükséged, én most az előbbit fogom használni.

Szóval kitalálható volt, hogy jelszóvédett archívumot fogunk készíteni. Ehhez nem kell mást tenned, mint egy mappába gyűjtened a „titkos dolgaidat”, majd CTRL + A, jobb klikk, 7-zip, Hozzáad az archívumhoz.

Itt igazából annyira érdemes figyelni, hogy a tömörítés foka csak „raktár” legyen, mert különben ha később beraknál/kivennél az archívumból valamit, akkor nézheted egy óráig a szép ződ betöltőcsíkot.

Jelszónak adj meg valami bonyolultat és véletlenszerűt, lehetőleg minél hosszabbat. A bodrikutya2018 nem jó jelszó, de mondjuk a 75r6TGuv3i9ztfHigUZ4F6ZGtv87GziCRk igen.

A fájlnevek titkosítását is érdemes bekapcsolni, így a „kíváncsi emberek” még az archívumban lévő fájlok neveit sem nézhetik meg.

Az eredmény megnyitás után egy kis ablak, ami jelszóért könyörög, és bizony ha nem adjuk meg neki, nem fog sehogy sem beengedni.

A fent szereplő fájlnevek csupán a kitaláció művei. De tényleg.

Így védd le jelszóval a bizalmas fájljaidat

Szólj hozzá!

10000
Free Web Hosting