Nézzük szépen sorban a Microsoft Office problémáit:

  • Lassú
  • Gyakran lefagy
  • Nem tud két monitort kezelni, ami két különböző VGA-ra van kötve
  • 6 év, mire feltelepül
  • Állandóan fut a háttérben
  • Elméletileg nem is ingyenes

Ha valamilyen programnak ennyi hibája van, akkor eszembe jut alternatívát keresni. Ha a Microsoft Office-ra alternatívát keresünk, a legtöbb embernek egyből a LibreOffice jut eszembe. Én ezt nem szeretem, a 2007 utáni Microsoft Office-ok elrendezését nagyon kényelmesnek és praktikusnak találtam, a LibreOffice meg a Microsoft által utoljára 2003-ban használt kezelőfelületre épül.

A megoldás pedig már megint Kínából jön, méghozzá a WPS Office ingyenes, de tökéletesen működő programcsomagja. 99%-ban ugyanaz a kezelőfelület, mint a jól megszokott Microsoftos, de gyors, nem fagy le, támogatja a két monitort, és még a telepítés sem tart évekig.

A legnagyobb különbség annyi, hogy a Word, Excel, Powerpoint nem külön alkalmazás, hanem egy alkalmazáson belül tudsz nyitni új lapokat különböző típusú dokumentumokkal. Szerintem ez így még jobb is. Frissítés: Legutoljára, mikor telepítettem, megkérdezte, hogy mit akarok: külön alkalmazások legyenek vagy egy alkalmazás fülekkel. Szóval állítható.

A Microsoftos dokumentumokkal teljes kompatibilitást ígér, én ahogy próbálgattam, ez nagyjából igaz is.

Egyetlen szépséghibája van a dolognak, hogy nem beszélni madzsartot, de szerintem ez a legtöbb embernek nem fog problémát jelenteni.

És mi a garancia arra, hogy ez nem küldi el az összes rokonodnak a belméretét valahova Közép-Kínába? Na ezaz, hogy semmi. Kilépés után még ott is marad a háttérben kemény 3 MB RAM-ot fogyasztva. Én bátor ember vagyok és bevállaltam, de azért néhány “óvintézkedést” tettem:

  • Tűzfalban letiltottam minden WPS Office-hoz köthető exe nethozzáférését, nem kell nekem semmi netes szolgáltatás, viszont így nem tud a háttérben “kémkedni”
  • A háttérben futó wpscloudsvr.exét átneveztem ezeöccára. A program így is tökéletesen működik, viszont kilépés után nem marad a háttérben

Ha megveszed a WPS prémium verzióját, kapsz mindenféle csodálatos online témát, meg egy tök jó PDF szerkesztőt, én ezzel a lehetőséggel nem éltem. Normális crack nincs hozzá, ne keresd, én sem találtam (persze nem is kerestem :D).

 

Linkek:

Windows: https://www.wps.com/

Linux: http://linux.wps.com/

 

Valamint ajánlott még a Microsoft Office-os betűtípusokat is feltenni a tényleg 100%-os kompatibilitás érdekében, ezeket feltettem Google drive-ra.

A kicsomagoláshoz a 7-zip legfrissebb verzióját használd!

Méret: 7498 KB

Jelszó: infoora0406

Letöltés: https://drive.google.com/uc?id=1Pw_M5AB4Vtq1u-EF6RuGCBSfK7fzR7L_&export=download

Kicsomagolás után másold a fájlokat a C:\Windows\Fonts mappába.

 

Ha Linuxod van, akkor minden Windows-os fontot ajánlott feltenni, ezt innen töltheted le.

WPS Office – Kínai MS Office-másolat, ami jobb, mint az eredeti

Szólj hozzá!

10000
Free Web Hosting