A windóztelepítős cikkben már gyönyörűen megfogalmaztam, mi a baj a Microsoft-fiókkal: “adatvédelmileg kicsit problémás”. Ha telepítésnél sikerül elkerülnünk a Microsoft-fiók létrehozását, akkor amint a gép internethez kapcsolódik (tehát szinte minden indításnál), feldob egy teljes képernyős ablakot, hogy “fejezzük be az eszköz beállítását”, tehát hozzunk létre egy Microsoft-fiókot (csak külföldiül találtam meg, de magyarul is ugyanez van).

Szerintem EZ FELHÁBORÍTÓ (emlékszünk még a 2017-es “társadalmi célú” hirdetésre?), szóval egyből rákerestem, hogy hogyan lehet kikapcsolni. A Microsoft szerint így.

Csakhogy nekem a gépházban egyáltalán nincs ilyen opció.

Van mit tenni? Persze, hogy van! Azért olvassuk az infóórát, mert szeretünk gányolni, nemde? ;]

Szóval kitöröljük a C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.CloudExperienceHost_blablabla nevű mappát. Csak úgy nem tudjuk törölni, mert nincs jogunk hozzá. Az alábbi megoldásokkal viszont könnyen törölhető

  • Windows Helyreállító Lemezt használva a Total Commander segítségével
  • Telepítőlemezről, parancssor segítségével
  • A jogosultságok átállításával (Winaero Tweakerben célszerű bekapcsolni a Context Menu > Take Ownership opciót, és akkor egy jobb klikk > Take Ownership-pel egyszerűen a sajátunkká tehetjük a fent megnevezett mappát)
A Windows 10 minden indításnál ránk próbálja erőltetni a Microsoft-fiókot, de van megoldás

Szólj hozzá!

10000
Free Web Hosting