Gondoltam egy merészet, hogy akkor én most GTA 4-ezni szeretnék, így felmentem a Pirate Bay-re és letöltöttem az első találatot (ezt itt). Ugyan a telepítő orosz nyelven volt, de ez nem állított meg engem, next-next-finish stílusú telepítés után egy ilyen hibát kaptam.

GTA IV won't start: 'SecuLauncer failed to start application' error? - Arqade

Ajánlották a Windows 7-es kompatibilitási módot, illetve a program futtatását rendszergazdaként, ezt a LaunchGTAIV.exe-nél és a GTAIV.exe-nél is beállítottam, de nálam nem oldotta meg a problémát (jobb klikk az exére > tulajdonságok > kompatibilitás), szóval ugorjunk a következő lehetséges megoldáshoz.

Töltsd le és telepítsd a Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update névre keresztelt valamit, onnan is a vcredist_x86.exét.

Ha továbbra is a fenti hibát kapod, töltsd le, és másold be a játék mappájába a Securom Bypass Launcher-t.

Feltettem ide, mert csak az internet legsötétebb bugyraiban volt megtalálható:  Letöltés

7-zipet használj a kicsomagoláshoz, jelszó: infoora1230.

Ezután vagy elindul a játék, vagy egy másik hibát kapunk:

Fix fatal error EFC20 for GTA 4

Nyugalom, nem kell rohanni reinstallálni, csak az xliveless-re lesz szükségünk. Innen tölthető le (külső link), megnyitás után az xlive.dll-t kellene a játék könyvtárába bemásolnunk.

Ha még mindig nem indul el a játék, meg lehet próbálni két további DLL fájlt bemásolni a könyvtárába (nekem ezek nem segítettek, csak az “internet népe” tanácsolta): az egyik a dsound.dll, a másik pedig az iphlpapi.dll (a linkek a dll-files nevű oldalra mutatnak, ahonnan ezek letölthetők).

A játék valószínűleg 800 x 600 – as felbontáson fog elindulni, ultra low beállítások mellett. A grafikai beállításokat én nem tudtam átállítani, egy ilyen hibába ütköztem:

Megoldás persze erre is van: lépjünk ki a játékból, és hozzuk létre a játék könyvtárában a commandline.txt fájlt, melynek tartalma a következő (az elején kettő darab space van, ez állítólag naonfontos):

  -nomemrestrict -norestrictions

Ha létrehoztuk és elmentettük a fájlt, lehet játszani a játékkal! Vagyis gondoltam én, mert betöltés után villogó fekete képernyő, majd ez fogadott:

 

Az oka pedig annyi, hogy újabb AMD videókártyáknál a játék állítólag 512 MB-nál több videómemóriát nem tud lefoglalni, és ha megpróbálja, akkor összeomlik a videókártya driver, a rendszerrel együtt.

Ahhoz, hogy ezt a problémát kiküszöböljük, a dxvk-ra lesz szükségünk. Eredetileg azért készült, hogy a DirectX-et használó programok Linuxon / Mac OS-en is futtathatók legyenek, de Windows-on is működik, és nekünk most pont jól jön. Folyamatosan fejlesztik, a legfrissebb verzió innen tölthető le.

Letöltés és kicsomagolás után másoljuk be az x32 mappában lévő DLL fájlokat a játék könyvtárába, és következő indításnál már működnie kell tökéletesen.

Nálam Vega 56-al szépen, élvezhetően fut így.

(Ez volt eddig életem legnehezebb “nem működő játék életre keltése”, de sikerült.)

GTA 4 futtatása modern hardveren, Windows 10 alatt

Szólj hozzá!

10000
Free Web Hosting