Tegyük fel, hogy nekünk hirtelen égető szükségünk van egy MacOS-re, mert mondjuk valamit le akarunk tesztelni benne. Nálam konkrétan egy weblap volt, ami Safariban nem volt hajlandó normálisan működni, viszont az összes többi böngészőben igen.

Mivel nekem semmiféle Apple gépem nincs, ezért az egyetlen dolog, ami szóba jöhet, az a virtualizáció, amihez VMWare-t fogunk használni.

A VMWare egyébként ingyenesen letölthető, csak nem igazán reklámozzák, telepítés után viszont feltűnhet, hogy a Create New Virtual Machine gombra kattintva nincs MacOS opció. Semmi baj, csinálunk!

Zárjuk be a VMWare-t, majd töltsük le, csomagoljuk ki, és futtassuk le az Unlocker-t erről a linkről. Telepítés után máris lesz MacOS opciónk, örülünk, mint majom a farkának!

Viszont hiába választhatunk MacOS-t, ha nincsen hozzá telepítő képfájlunk, ezt be kéne szerezni valahonnan. Az Apple természetesen nem ad hozzá linket (illetve ad, de az csak Mac-en tölthető le), szóval csak mindenféle ismeretlen forrásból beszerezhető ISO-kat használhatunk, de az esetünkben ez pont jó, nekem csak egy Safari kell. Az általam használt verzió a Mojave, erről a Google Drive linkről letölthető, a kicsomagoláshoz a Geekrar.com jelszót használd. (Én nagyon szerettem volna belinkelni az eredeti bejegyzést, de kb. fél óráig kerestem, és nem találtam meg.)

Ezután az új virtuális gép készítése értelemszerű: kiválasztjuk a megfelelő verziót (a Mojave-nál ez a 10.14-es), és betallózzuk neki az ISO-t. Annyi megjegyzés, hogy érdemes neki egy komolyabb lemezterületet adni (50 GB vagy több), illetve a Network adapter-t nem árt Bridged-re átllítani, máskülönben nem lesz netünk.

Ééés bootolunk! Az egy dolog, hogy lassabban, mint a mátészalkai személyvonat, de működik!

Néhány évtized elteltével betölt, válasszunk nyelvet, és nyissuk meg a lemezkezelőt. Valami ilyesmit kell látnunk.

Kattintsunk felül a Törlésre, majd okézzuk le a dolgot az alábbi beállításokkal.

A Mac-en szépen sorban haladnak a dolgok! Először töröljük a semmit, hogy utána magától létrejöjjön valami! Micsoda felhasználóbarát rendszer!

Ezután létrejött az újonnan törölt partíciónk, szóval bezárhatjuk a lemezkezelőt és mehetünk a MacOS telepítésére. A telepítés eléggé next-next-finish stílusú, közben kétszer újraindul meg egyszer körbeforog a Föld a Nap körül, de a végén egy úgy-ahogy működő rendszert kell kapnunk.

MacOS futtatása VMWare-ben

Szólj hozzá!

10000
Free Web Hosting