Szóval kicseréltem a Dell laptopomban a CMOS elemet, beléptem a BIOS-ba és beállítottam mindent úgy, ahogy előtte volt. Erre indítanám a windózt és ez az üzenet fogad.

Ilyen akkor szokott lenni, ha a BIOS-ban átállítottad a SATA Configuration-t (pl. IDE helyett ACHI), de itt elemcsere előtt is ACHI-n volt meg most is azon van. Nemééértem….

A megoldás pedig megint nélkülöz mindenféle logikát. Kb. a harmadik indítási kísérlet után kiírja a gép, hogy “Kis türelmet”, majd az automatikus javítás nem fogja tudni megjavítani a számítógépet. Nem baj, kattintsunk a Speciális beállításokra (Advanced Options).

8 Effective Solutions to "Your PC did not start correctly" Error ...

Itt a megjelenő menüben keressük meg a Hibaelhárítás -> Speciális lehetőségek -> Indítási beállításokat. Valami ilyesmit kell látnunk, kattintsunk az Újraindításra (Restart).

Start your PC in safe mode in Windows

Miután újraindult a számítónk, válasszuk a Csökkentett módot (Safe mode) úgy, hogy megnyomjuk a 4-est.

Startup Settings (What It Is and How To Use It)

Elindul a gépünk, örülünk neki. Most pedig jön a vicces rész: indítsuk újra a gépet normál módban! Ugyanis ha ez az embertelen nagy fosrakás (amit egyesek operációs rendszernek csúfolnak) egyszer elindul csökkentett módban, onnantól már normál módban is menni fog. Hol élünk?

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE kékhalál CMOS reset után

Szólj hozzá!

10000
Free Web Hosting